13 aprilie 2011

Mancare de mazare cu bucatele de pui

Mancarea de mazare se face in aparenta ca toate celelalte mancaruri: ceva ceapa, ulei, rosii, ceva pui si gata, dar mazarea este putin diferita!
Mazarea este in mod normal usor dulce si secretul unei mancari de mazare reusite este sa-i pastrezi dulceata. Imi spunea o prietena ca ei ii place mazarea pana in momentul in care incepe sa ii puna rosiile, ceapa si altele si ma gandeam ca are perfecta dreptate.



Cat despre pui, bucatelele pot fi de oriunde, de exemplu din piept, din pulpe, sau de ce nu din spatele puiului. Acum ce sa povestesc, ca eu mananc de la pui doar pieptul de pui fara os si piele? Deloc !

Sa va spun drept cel mai mult imi place la pui pielea(stiu, stiu e cah) mai ales cand este crocanta, dar nu o refuz nici cand e fiarta de se rupe singura,iar spatele este imediat dupa aripi, preferatul meu! Imi place pentu ca il pot roade in voie, iar daca ar fi sa aleg intre piept (care mi se pare atat de fad incat il prefer doar sub forma de snitel) si spate de pui as lua fara sa stau pe ganduri spatele!



Dificultate-simplu
Timp-40min
Cost-ieftin


Ingrediente
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura zahar
  • 2 cutii/borcane de mazare, sau congelata, depinde de ce ai prin frigider sau camara
  • 1 mana buna de bucatele de pui( la alegere, ce vrei tu)
  • 1 cutie de rosii decojite
  • 2 linguri de ulei



Mod de preparare


Tai fin ceapa si o pui in cratita, cu uleiul si cu zaharul la calit.



Se acopera oala ca sa nu miroasa a ceapa calita si se lasa sa devina aurie, caramelizata in ulei si zahar.



Adaugi peste aceasta ceapa caramelizata cutia de rosii decojite, taiate in prealabil.


 Adauga tot acum si bucatele de carne si le lasi pe toate sa fiarba bine de tot.


 Mai adaugi la nevoie putina apa, daca sosul s-a ingrosat prea tare. Cand a fiert carnea, adauga mazarea scursa daca este la borcan/conserva si lasa sa se fiarba si ea.

Intr-un castron, pune o lingura de faina si amesteca cu 3-4 linguri de apa rece si inglobeaza acest sos alb in mancarea ta de mazare ca sa-i dai putina textura. Adaugi putina sare, presar-o doar, pentru ca aceasta mancare trebuie sa aiba un gust subtil dulceag, asa ca ai grija sa nu il strici cu sare multa la final!





Tips

Daca nu pui carne o poti face de post. Orneaza cu patrunjel cret si da-o la masa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!