23 septembrie 2010

Pasta cu sos de rosii



Pastele cu sos de rosii sunt probabil cel mai popular fel de paste facut la noi. Acum in privinta modului de a le face s-ar putea sa vin in contradictie cu metodele “traditional romanesti” de ale prepara. In primul rand NU folosesc pasta de tomate pentru ca in general contine amidon, coloranti si tot felul de alte substante, mai putin rosii. Sunt de acord ca sistemul sanitar sufera, dar sa fim cinstiti noi nu avem grija de noi, mancam prostii, bem tot felul de minuni scumpe si nocive si la momentul in care ne simtim rau ne asteptam sa mergem la medic si sa ne faca el bine......ei bine, asa ceva nu este posibil, trebuie sa avem putina grija de noi. Este un respect fata de propria persoana. Incearca sa mananci mai sanatos atunci cand este posibil. Nu zice nimeni sa mananci bio, sau eco, sau numai vegetale, dar mananca echilibrat, manca mai putin si manca divers.

Dificultate-usor
Timp-30min
Cost-ieftin






Ingrediente

100-125g de pasta de persoane, eu am folosit penne rigate
200g de rosii, intregi sau cubulete in sos de rosii, la conserva
1 catel mic de usturoi de persoana
¼ de ceapa medie tocata de persoana
Deci pt 2 persoane ai nevoie de 250g paste, 1 cutie de rosii in bulion, 2 catei de usturoi si o jumatate de ceapa
3-4 linguri de ulei de masline extravirgin
Sare de mare grunjoasa
Piper proaspat macinat
Cimbru sau cimbrisor
Cateva frunze busuioc italian



Mod de preparare

De data asta, se pune prima data sosul la facut, pentru a putea scade si a se condensa un pic inainte de a se face pastele. Se taie ceapa si usturoiul, se calesc un pic in uleiul extravirgin de masline, se adauga rosiile cu tot sosul de rosii. Lasa sa fiarba la foc mic, astfel incat sa se ingroase, asa ca , iti poti vedea de treaba si mai amesteci din cand in cand.
Adaugi cimbrul sau cimbrisorul, intreg, netaiat si lasa-l sa fiarba. Poti pune apa sa fiarba pentru paste, adaugi sare atunci cand fierbe si adaugi si pastele.
Fierbi pastele, ai grija dupa 3-4 min sa verifici daca sunt al dente, le scurgi, si le pui peste sosul de rosii care fierbe. Adaugi frunzele de busuioc rupte cu mana si pastele fierte si mai fierbi totul inca 2 min.

Se dau la masa presarate cu piper proaspat macinat si parmesan ras si o lingurita de ulei extravirgin de masline pentru un plus de aroma


Tips

Italienii considera pastele cu rosii un fel de mancare de sine statator. S-ar putea sa preferi pastele cu rosii ca si garnitura la o carne, asa ca merg cu pui, cu porc, vita....chiftele...

Cu un vin rosu merg perfect!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!