21 septembrie 2010

Barcute de vinete umplute cu pui


 
Dificultate-mediu
Timp-30min, plus 1h la cuptor
Cost-mediu



Ingrediente


  • 2kg de vinete mai mici
  • 1 piept mare de pui
  • 1morcov
  • 1 ceapa
  • 800g rosii pasate
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat
  • ½ lingurita praf curry
  • Ulei de masline extravirgin
  • Smantana si patrunjel verde pentru servit





Mod de preparare

Se taie vinete in 2 jumatati, se scobesc cu grija si iti formezi astfel barcutele tale. Se toaca cu cutitul miezul vinetelor si se pun in tigaie cu ulei si o ceapa tocata si se amesteca des. Toaca in mixer sau din cutit pieptul de pui, cum preferi si adauga-l si pe el in tigaie. Adauga un morcov dat pe razatoare si jumatatea de lingurita de praf de curry si tine pe foc tigaia pana vanata si carnea sunt facute. Adauga 100ml de rosii pasate daca este nevoie de lichid in tigaie. Sarezi si piperezi barcutele tale de vinete si le umpli cu ajutorul unei linguri cu amestecul din tigaie. Le pui in tava, adaugi rosiile mixate si pe ele si mai ales printre ele si le dai la cuptor 1 ora.




Tips






Sunt asa de dragute si delicioase! Sunt usor de incalzit la microunde si contin un amestec echilibrat de legume si carne.




Pentru ca suntem in plin sezon al vinetelor atunci le folosim din plin!


In acesata reteta am combinat jumatati mici de vinete cu pui si l-am pus la cuptor. Aratau chiar ca niste barcute pline de pui si bunatate! Curry ii da un parfum usor exotic, asa ca va recomand acest fel de mancare pentru weekend.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!