17 august 2010

Pui dezmierdat de unt, rozmarin si vin alb sec

Este un fel de mancare simplu de facut, aromat si suav in accelasi timp. Potrivit pentru o cina tarzie sau un pranz frugal, puiul dezmierdat de rozmarin si tavalit in ceva unt si vin alb sec poate fi o schimbare in modul obisnuit de a gati eternele pulpe de pui.

Dificultate-simplu, trebuie sa te uiti prin frigider si sa gasesti ingredientele
Timp-60min
Cost-mediu

Ingrediente
  • 2 pulpe pui spalate, taiate
  • 1 lingurita rozmarin frunze, proaspat sau uscat
  • 50 g unt, adica o felie mai groasa de unt
  • Sare de mare grunjoasa
  • Piper proaspat macinat
  • 100ml vin alb sec
  • Daca vrei poti pune 2 linguri de smantana dulce, sau panna cum ii spun italienii, dar se poate si fara, mai ales daca esti la dieta

Mod de preparare

Speli pulpele, le tai, le pastrezi sau nu pielea, dupa gust, iar eu recunosc ca mi se pare cea mai buna parte a puiului, asa ca am pastrat-o! Le asezi in vasul in care urmeaza sa-l pui in cuptor. Adaugi sare, piper proaspat macinat, rozmarin, 100 ml apa si cei 50g de unt impartita in mod egal intre bucatile de pui.Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptor la foc mediu, iar dupa 30 de min scoti folia de aluminiu, adaugi cele 2 linguri de smantana dulce, panna si 100ml de vin alb sec si mai dai la cuptor pentru inca 30 de min, sa se rumeneasca frumos si sa se amestece toate aromele.

Tips

Merge perfect cu o salata verde si un pahar de vin alb rece la un pranz usor sau la o cina tarzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!