21 august 2010

Pui aromat si infuriat


Carnea de pui este o carne usoara, versatila si indicata tuturor varstelor. Daca iti plac aromele si mananci un pic picant, atunci iti propun acest pui aromat si infuriat.

Un pui aromat si picant, fraged la interior si cu pielea crocanta la exterior.....ce iti trebuie ca sa il pregatesti? Putine mirodenii, ceva vin si o noapte la frigider pentru marinata ta.

 
 
 Dificultate-simplu

Timp-60 min la cuptor si min 10 ore pentru marinat
Cost-mediu

Ingrediente

  • Carne de pui, eu am ales ciocanele

Mirodenii pentru marinata
  • -200ml vin alb sec, eu am ales un Riesling Italian
  • 1 lingura de sare de mare
  • -1 lingura de piper boabe
  • -1 lingura de boabe de mustar
  • -2 catei de usturoi taiati feliute subtiri
  • -3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • -un ardei iute, cu tot cu seminte, taiat in lung si apoi feliat

Mod de prepare

Boabele de piper le zdrobesti mai mare intr-un creuzet, sau le impaturesti intr-un servetel gros si bati bine cu ciocanul de snitele. Se pune carnea impreuna cu mirodeniile int-un vas care va fi acoperit si tinut in frigider pana in momentul folosirii.



Daca le lasi de seara pana la pranz a doua zi, poate dimineata le mai intorci pe partea cealalta in marinata, pentru ca nu le acopera.


Dai la cuptor, in aceeasi marinata, intr-un vas acoperit cu folie de aluminiu in prima jumatate de ora, dupa care urmatoarele 30 de min, fara, pentru a se rumeni.


Tips
Carnea este foarte frageda, iute si puternic aromata. Marinata fragezeste puiul si il umple de arome asa ca merge cu o salata verde, salata de cruditati sau cartofi natur. Il poti pune si pe gratar nu numai la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!