20 august 2010

Ciorba Bogata


Mie imi place ciorba bogata, cu multe legume, dreasa cu ou si smantana, cu un ardei iute la indemana. Este o ciorba de vara, usor de facut pentru ca avem la indemana toate ingredientele. Se poate consuma rece la fel de bine ca si calda. Este perfecta pentru cei care vor sa se sature cu putine calorii fara a fi supusi eternei frustari a stomacului gol.


Ciorba este o poveste personala si de cele mai multe ori, oricat ai incerca sa faci ciorba dupa o reteta, intotdeauna va avea un anume gust, gust pe care cei apropiati ti-l vor recunoaste intotdeauna.

Dificultate-medie

Timp-45min
Cost-mediu

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1ceapa medie
  • 2 ardei grasi medii
  • 1dovlecel mic
  • 1cartof mic
  • 1 morcov mare
  • 4 linguri de mazare congelata


Pentru ca nu imi place sa folosesc produse de genul “delicat” mai pun:

  • -1lingura de pastarnac uscat
  • -1lingura de morcov uscat, cuburi
  • -1lingura de morcov uscat macinat
  • -1lingura de ardei dulce uscat
  • o mana de taitei lati rupti bucatele
  • un ou
  • cateva linguri de smantana, dupa gust
  • sare de mare grunjoasa


Mod de preparare

Se curata ceapa, ardeii grasi, dovlecelul cartoful, morcovul si se taie cubulete. Se pune uleiul de masline, ceapa, ardeiul, cartoful, morcovul si mazarea congelata intr-o oala de cam 3 l la calit, cu un capac si se lasa sa se caleasca la foc mic. Amesteci din cand in cand cu lingura de lemn si dupa ce s-au calit pui apa atat cat sa acoperi legumele, adaugi amestecul de legume uscate, pui capacul si lasi sa fiarba la foc mic pana cand morcovul s-a fiert. Adaugi cubuletele de dovlecel, pentru ca el fierbe foarte repede, completezi cu apa si lasi sa mai fiarba macar 10 minute, dupa care dai oala jos de pe foc, adaugi un ou batut, patrunjelul tocat si taiteii lati rupti bucatele, nu-i musai sa ai taitei lati, poate fi orice fel de taitel, intamplator astia imi plac mie. Daca vrei, adaugi smantana, daca nu, este foarte buna si fara. Pui sare dupa gust si cam asta este.

Tips
Se poate consuma rece sau calda, in functie de gust si de anotimp. O poti manca cu ardei iute sau doar cu o felie de paine taraneasca. Este delicioasa si foarte bogata, astfel incat satura fara un aport important de calorii fiind perfecta pentru cei care vor sa tina dieta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!